abonneren

Meeste gebruikers op Twitter zijn volgers

Meer dan 80% van alle Twitter-gebruikers heeft minder dan 10 mensen die hem of haar volgen. 30% van hen heeft zelfs geen enkele volger. Dit blijkt een een analyse van meer dan 7 miljoen Twitter accounts.De weblog TechCrunch kreeg deze gegevens tot haar beschikking. Zij kregen deze gegevens via PureWire, dat is het bedrijf achter Tweetgrade. Tweetgrade meet de invloed van Twitter-gebruikers op hun volgers en op diens volgelingen.

Dit betekent overigens niet dat Twitter niet veel gebruikt zou worden. Het feit dat alleen al in april de website meer dan 32 miljoen keer bezocht werd geeft aan dat er zeker belangstelling voor is. Maar voor het grootste gedeelte wordt Twitter dus geconsumeerd als eenrichtingsverkeer of als communicatiemiddel met maar een beperkt aantal mensen.

Zoals bij andere populaire web services, zijn er vaak miljoenen mensen die een account aanmaken en het vervolgens niet of nauwelijks meer gebruiken. Slechts 22% van alle gebruikers heeft meer dan tien tweets geplaatst. Het is dan ook logisch dat deze gebruikers het meest gevolgd worden door de andere minder actieve gebruikers. Zoals bij andere communities, zorgt een klein gedeelte van die community voor het grootste gedeelte van de inhoud voor de rest.

Bron: TechCrunch

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: