abonneren

Meeste Europese bedrijven overleven it-ramp niet

Zeker driekwart van de Europese bedrijven is er niet zeker van na een ramp hun activiteiten te kunnen hervatten. De reden hiervan is dat ze niet in staat zullen zijn om hun data en systemen te herstellen.

Dit blijkt uit het onderzoek ‘Disaster Recovery’ van it-dienstverlener EMC. Meer dan de helft van de 1750 ondervraagde Europese bedrijven geeft bovendien aan het afgelopen jaar gegevens te zijn kwijtgeraakt door het uitvallen van systemen. Bedrijven in de Benelux gaan daarbij aan kop. Zij hebben het meeste last van datauitval en blijken het minste te besteden aan het veiligstellen van data.

De meeste problemen worden veroorzaakt door: het falen van hardware (61 %), uitvallen van de stroom (42 %) en falen van de software (35 %).

Los van de oorzaak geeft 44 % van de ondervraagde organisaties wel aan dat ze hun procedures voor back-up en recovery hebben aangepast na een incident. EMC is er dan ook van overtuigd dat het voor veel bedrijven noodzakelijk is hun back-up en recovery-strategieën aan te passen.

Lees de details over de Benelux-resultaten hier.

 

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord