abonneren

Meeste consoletoppers geschikt voor alle leeftijden

De verkoop van videogames blijft groeien in Nederland. Het aantal verkochte consolegames kwam in 2007 nét uit onder de magische 5 miljoen grens (4.841.730 om precies te zijn). Dat meldt het NVPI, dat meteen wijst op iets anders: dat het merendeel van de console games die in 2007 het bestverkocht waren geen geweld bevatten. Of dat volgend jaar weer zo is is - dankzij het verkoopsucces van Grand Theft Auto IV - overigens nog maar afwachten.De NVPI (de bracheorganisatie voor de entertainment-industrie) heeft gekeken naar de tweehonderd bestverkochte console games van 2007.
Wanneer we kijken naar het aantal verkochte games en de verschillende leeftijdsclassificaties die aan deze games zijn gegeven ziet de verdeling er als volgt uit:
  • 18+ - 10,5%
    16+ - 14%
    12+ - 13%
    7+ - 11%
    3+ - 51,5%

Naast de leeftijdsclassificaties worden de games voorzien van pictogrammen die laten zien of er geweld, sex, enzovoorts in het spel voorkomen. Geweld kwam in 87 van de 200 bestverkochte consolegames voor, grof taalgebruik bij 26, angstaanjagend bij 7, sex bij 4, drugs bij 3, discriminatie bij 0 en gokken bij 3. Omdat sommige games meer dan één pictogram hebben meegekregen, betekent dit uiteindelijk dat 93 van de 200 (46,5%) games zijn voorzien van één of meerdere inhoudspictogrammen. 107 games zijn dus helemaal 'schoon'.

Opvallend is dat er bij de tien meest populaire console games maar één game zit met een inhoudspictogram. Dit is Grand Theft Auto San Andreas (18+; geweldspictogram). Alle andere games uit de top 10 zijn geschikt bevonden voor 3 jaar en ouder. In de top tien van pc-games hebben twee games een 3+ classificatie, vijf games een 12+ classificatie, twee games een 16+ classificatie en één game heeft een 18+ classificatie. Daarnaast hebben acht games een geweldspictogram, drie een grof taalgebruikpictogram en twee een sexpictogram.

De verkoop van console games is in 2007 gestegen met 26% ten opzichte van 2006. Het aantal verkochte pc-games daalde met 3%

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord