abonneren

Meest recente blu-ray-encryptie wederom gekraakt

Nu het hd-dvd-formaat het loodje heeft gelegd, komen alle nieuwe high definition-films op het blu-ray-formaat uit. Dit formaat biedt betere versleutelingsmechanismen dan hd-dvd (zowel aacs als bd+) maar beide encrypties zijn wederom gekraakt door softwareontwikkelaar SlySoft.Voor juni 2007 waren blu-ray-titels alleen uitgerust met de aacs-encodering. Deze was snel gekraakt, waarna 'rips' van hd-dvd- en blu-ray-films op het internet circuleerden. Het blu-ray-kamp heeft toen besloten om ook de tweede kopieerbeveiliging, bd+, in te schakelen.
Uiteraard was het slechts een kwestie van tijd voor ook deze beveiliging gekraakt zou worden en de eer gaat wederom naar SlySoft.

Bd+ werkt door middel van een executable op de disc die speciale drm-functies uitvoert. De executable kan bijvoorbeeld kijken of de afspeelapparatuur gehackt is of dat de encryptiesleutels niet gewijzigd zijn. Is dit het geval, dan wordt de videostream opzettelijk verslechterd of worden er maatregelen genomen tegen het rippen van de stream. Hoe SlySoft de bescherming omzeild heeft is nog niet duidelijk.

Wie zijn gloednieuwe blu-ray-schijfjes wil kopiëren naar de harde schijf kan dat nu met SlySoft AnyDVD HD 6.4.0.0.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord