abonneren

Meest betrouwbare console: Nintendo Wii

Volgens verzekeringsbureau SquareTrade is de Nintendo Wii niet alleen de succesvolste console, maar ook de degelijkste. De PlayStation 3 kampt wat vaker met defecten dan de Wii, maar lang niet zoveel als aartsconcurrent Xbox 360.SquareTrade houdt continue statistieken bij over problemen bij consoles. Uit deze statistieken blijkt dat over een periode van twee jaar slechts 2,7 procent van de Wii-bezitters een probleem melden bij SquareTrade. Voor de PlayStation 3 ligt het percentage op een acceptabele 10 procent, Microsoft scoort een stuk slechter.
Maar liefst 23,7 procent van de Xbox 360-bezitters loopt tegen een ernstig probleem bij zijn console aan. Als SquareTrade de Red Ring of Death niet meerekent dan ligt het percentage op 11,7 procent, nog steeds hoger dan concurrent Sony.

De meestvoorkomende problemen met de PlayStation 3 en Xbox 360 zijn fouten bij het lezen van schijfjes en de uitvoer van beeld. De Wii heeft eerder problemen met de stroomadapter en Wiimotes.

Toch is er goed nieuws voor Microsoft: sinds de nieuwe Jasper-revisie (eind 2008) treden er eigenlijk geen Red Ring of Death-problemen meer op met de Xbox 360. Dit drama lijkt dus nu een gepasseerd station. Daarnaast is de Xbox 360 de meestgebruikte console (1191 minuten per maand), op de voet gevolgd door de PlayStation 3 (1053 minuten per maand). Dat de Wii vooral in trek is bij casual gamers is duidelijk; deze console wordt slechts 516 minuten per maand gebruikt.

X-bit Labs

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord