Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Meerderheid Nederlanders is bang voor cyberaanval

Volgens de Risico- en Crisisbarometer van het Nationaal Crisiscentrum is ruim de helft van alle Nederlanders bang om slachtoffer te worden van een cyberaanval. Onderzoeksbureau Ipsos vraagt het Crisiscentrum twee keer per jaar aan achthonderd Nederlanders over hun angsten.

In november van het vorige jaar gaf 52 procent van de mensen aan bang te zijn voor een computeraanval, meldt Ipsos. Als antwoorden op de vraag konden deelnemers onder andere kiezen voor ‘beetje bang’, ‘bang’ en ‘heel bang’. Meer dan de helft koos bij deze vraag in ieder geval voor één van deze drie.

De meerderheid van de  Nederlanders mag dan bang zijn voor cyberaanvallen, maar we zijn banger voor een internationale crisis en een ramp met gevaarlijke stoffen. Ruim zes op de tien Nederlanders zegt bang te zijn voor de economische crisis, wat het de grootste angst van Nederlanders maakt.

Bangheid voor één van de voorgestelde situaties neemt echter over het algemeen af. Alleen voor verkeersrampen, ongelukken bij extreem weer en overstromingen zijn meer mensen bang geworden sinds de vorige meting van juni 2013.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 30 november

donderdag 09 november

Laatste reactie