abonneren

'Meer vrouwen in IT-wereld'

De VHTO, een landelijk kennisbureau voor vrouwen in techniek en beta-vakken, is een nieuw project gestart dat meisjes moet stimuleren om zich te storten op de wereld van IT en ICT. Het project heet Digivita en brengt scholieren in contact met vrouwelijke it’ers.

Deze experts organiseren gastcolleges, bedrijfspresentaties, schoolbezoeken en chatsessies over hun beroep. De aftrap van het project vond afgelopen maandag plaats op het Hyperion Lyceum in Amsterdam. Het doel is om meer meisjes te enthousiasmeren voor de IT-sector. Na afloop van de lessen krijgen ze daarom de mogelijkheid om bedrijven in de sector te bezoeken. 

Bedrijven als Cisco, IBM en Oracle doen mee aan het project. Ook experts als ict-ondernemer Ilja van der Berg en informaticus Freena Eijffinger hebben toegezegd om mee te werken. “In Nederland kiezen nog weinig meisjes voor een studie of werk in de ict. Meisjes nemen ict-studies niet in hun keuzeoverwegingen mee, vaak omdat ze een beperkt beeld hebben. Bovendien komen meisjes te weinig vrouwelijke professionals en onderzoekers tegen die met veel plezier al werken in het vakgebied”, aldus de projectorganisatie. 

Ook besteedt de VHTO dit jaar veel aandacht aan ICT tijdens de jaarlijkse Girlsday op 24 april. Vrouwen die mee willen werken aan het Digitvita-project kunnen zich aanmelden

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: