abonneren

Meer privacy met WhatsApp-update

Chatdienst Whatsapp heeft enkele privacy-features aan zijn Android-versie toegevoegd. Kon je voorheen altijd zien wanneer iemand van je vrienden voor het laatst online was geweest, nu kunnen gebruikers deze informatie verbergen. Ook de profielfoto en de status kunnen worden verborgen.

Bij de iPhone-versie van de app was het al langer mogelijk om de ‘laatst gezien’-tijd te verbergen, maar op Android is dit nieuw. Je kunt in de nieuwe update kiezen of je de ‘laatst gezien’-tijd te tonen aan iedereen, alleen aan je vrienden of aan helemaal niemand.

Profielfoto verbergen

Naast deze nieuwe optie kunnen gebruikers van Android er nu ook voor kiezen om hun profielfoto en WhatsApp status te verbergen of alleen aan vrienden te tonen. Ook krijg je bij de update een widget voor het lockscreen, maar die kan alleen op toestellen met Android 3.0 worden geplaatst.

Overname

orige maand maakte Facebook bekend WhatsApp over te nemen voor een bedrag van 11,5 miljard euro, plus daar bovenop nog 2,1 miljard in aandelen die werknemers van WhatsApp in de jaren daarna kunnen krijgen. Na de overname stapten veel gebruikers over op Telegram, een app die beweert privacy hoog in het vaandel te hebben staan. Maar de privacy-opties die Whatsapp nu introduceert, zijn op Telegram nog niet beschikbaar. 

Bron: Tweakers

Geschreven door: Marijn Baar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie