abonneren

Meer info over Windows browserkeuzescherm

Binnen nu en een aantal weken krijgen de meeste gebruikers van Windows XP, Vista en Windows 7 het Windows browser-keuzescherm voorgeschoteld. Dit keuzescherm is in overleg met de Europese Commissiebedacht om de automatisch in Windows aanwezige keuze voor de Internet Explorer als standaardbrowser te doorbreken.

Velen zullen kiezen voor de browser die ze nu al gebruiken, maar er zullen ook mensen zijn die gaan overstappen. Wat gebeurt er als je besluit over te stappen van Internet Explorer naar een van de elf alternatieven? Functioneren bijvoorbeeld programma-onderdelen zoals Windows Update nog? En wat gebeurt er met de bestaane Internet Explorer?

We leggen de vraag voor aan Ralf Becks van Microsoft Nederland. "Jazeker. De programma-onderdelen blijven werken zoals ze in een normale installatie van de browser ook zouden blijven werken. Dat geldt ook voor Windows Update. Daarvoor is namelijk geen internetbrowser nodig; dat onderdeel werkt via een aparte internetlaag binnen Windows. Windows Update is altijd bereikbaar via het Startmenu."

Ook vragen we aan Becks of kiezen voor een andere browser betekent dat Internet Explorer automatisch gedeïnstalleerd wordt. "Nee, dat gaat niet automatisch. Wel kunnen gebruikers dat zelf doen, via het Control Panel."

Wie kiest voor een andere browser dan Internet Explorer zal worden doorgestuurd naar de downloadpagina van de betreffende browser. Gaat het om een browser die al gebruikt wordt, dan zal daar de melding komen dat de browser al geïnstalleerd is - er kan dan wel een melding komen dat niet de meest recente versie geïnstalleerd is.

Wie kiest voor Internet Explorer zal uitleg krijgen over hoe het IE-icoontje weer teruggezet kan worden op de taakbalk. Dat icoon verdwijnt namelijk automatisch op het moment dat het browser-keuzescherm verschijnt.

Later vandaag zal op de site www.windows.nl een uitgebreid overzicht komen van vragen over het keuzescherm, met (uiteraard) antwoorden.

Het keuzescherm biedt gebruikers de mogelijkheid om een browser naar keuze te downloaden en te installeren. De andere browsers grote waaruit de gebruiker kan kiezen zijn Firefox, Google's Chrome, Safari en Opera. Daarnaast worden er ook nog zeven kleinere browsers aangeboden. Het keuzescherm zal via Windows Update worden aangeboden en geïnstalleerd. Later zal ditzelfde keuzescherm ook voor oudere versies van Windows zoals XP en Vista beschikbaar komen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: