abonneren

Meer details over Yahoo BrowserPlus bekend

Een aantal maanden geleden werd bekend dat Yahoo bezig is met BrowserPlus, waarbij webapplicaties ook buiten de browser gebruikt kunnen worden.Yahoo is bezig met BrowserPlus, een concurrent voor Google Gears en Adobe Air waarbij allerlei toepassingen ook buiten de browser te gebruiken zijn wanneer er geen internetverbinding hebt. Dankzij Google Gears kunt u bijvoorbeeld documenten uit Google Docs offline bewerken. Wanneer u weer een internetverbinding hebt worden de wijzigingen gesynchroniseerd.
Yahoo is met iets soortgelijks bezig, al wijzen de ontwikkelaars op de Yahoo-blog erop dat BrowserPlus toch iets anders is. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om buiten de browser om nieuwe diensten toe te voegen of bestaande diensten te updaten. Bij Google Gears moet u daarvoor altijd een browservenster openen.

Op dit moment zijn een aantal diensten mogelijk, zoals drag-and-drop van bestanden vanaf het bureaublad naar de browser en een text-to-speech-dienst waarmee getypte tekst wordt voorgelezen.

Yahoo BrowserPlus is geschikt voor Windows XP, Vista, Mac OS X 10.4 en 10.5. Als browser kunt u IE 7 en Firefox 2 of hoger gebruiken.

Bron: Mashable

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie