abonneren

Meer details over Yahoo BrowserPlus bekend

Een aantal maanden geleden werd bekend dat Yahoo bezig is met BrowserPlus, waarbij webapplicaties ook buiten de browser gebruikt kunnen worden.Yahoo is bezig met BrowserPlus, een concurrent voor Google Gears en Adobe Air waarbij allerlei toepassingen ook buiten de browser te gebruiken zijn wanneer er geen internetverbinding hebt. Dankzij Google Gears kunt u bijvoorbeeld documenten uit Google Docs offline bewerken. Wanneer u weer een internetverbinding hebt worden de wijzigingen gesynchroniseerd.
Yahoo is met iets soortgelijks bezig, al wijzen de ontwikkelaars op de Yahoo-blog erop dat BrowserPlus toch iets anders is. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om buiten de browser om nieuwe diensten toe te voegen of bestaande diensten te updaten. Bij Google Gears moet u daarvoor altijd een browservenster openen.

Op dit moment zijn een aantal diensten mogelijk, zoals drag-and-drop van bestanden vanaf het bureaublad naar de browser en een text-to-speech-dienst waarmee getypte tekst wordt voorgelezen.

Yahoo BrowserPlus is geschikt voor Windows XP, Vista, Mac OS X 10.4 en 10.5. Als browser kunt u IE 7 en Firefox 2 of hoger gebruiken.

Bron: Mashable

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord