abonneren

Meer dan miljard mobiele internetapparaten in 2013

Er zijn wereldwijd meer dan 450 miljoen mobiele internetapparaten in 2009. Dit aantal zal verdubbelen voor het einde van 2013. Volgens marktonderzoeker IDC zal dankzij de populariteit en de beschikbaarheid van mobiele telefoons, smartphones en andere draadloze apparaten het aantal mobiele apparaten met toegang tot internet de komende vier jaar het magische getal 1 miljard voorbij gaan.Het aantal mobiele internetapparaten is de laastse jaren geëxplodeerd.
Met de rijke hoeveelheid aan informatie die overal beschikbaar is, veranderen mobiele apparaten met internettoegang ons persoonlijke en professionele leven. Met de vele toepassingen die nog zullen komen, zal het gebruik van internet de komende jaren nog flink veranderen en verdwijnt het onderscheidt tussen werk en privéleven.

Andere belangrijke bevindingen van het door IDC gepubliceerde rapport zijn als volgt:

Meer dan 1,6 miljard mensen, meer dan een kwart van de wereldbevolking gebruikt internet in 2009. In 2013 zullen dat meer dan 2,2 miljard mensen zijn.

Meer dan 1,6 miljard apparaten worden er wereldwijd gebruikt voor toegang tot internet in 2009, inclusief pc's en mobiele telefoons. In 2013 zal dat aantal zijn toegenomen tot meer dan 2,7 miljard.

Het aantal online aankopen via internet zal de komende jaren verdubbelen van 8 triljoen tot 16 triljoen.

Bron: IDC 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: