Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Meer dan één miljoen drm-vrije nummers bij MusicNet

Van alle grote aanbieders was Apple de eerste die drm-vrije muzieknummers via iTunes Plus aanbood. MusicNet gaat Apple nu opvolgen met een catalogus van maar liefst één miljoen drm-vrije nummers. MusicNet levert muziek aan de meeste concurrenten van Apple.MusicNet is één van de grootstedigitale muziekproviders ter wereld. De dienst levert nummers aan Yahoo Music Unlimited, Microsoft/MTV's URGE, AOL, Charter, iMesh, HMV en nogvéél meer spelers.
Vanaf het derde kwartaal hebben al deze partners de keuze om de muzieknummers uit de MusicNet-catalogus drm-vrij aan te bieden. Aanvankelijk gaat het vooral om nummers van EMI en kleinere labels. De drm-vrije nummers worden in hogere bitrates aangeboden dan de beschermde nummers.

De gehele catalogus van MusicNet bestaat uit 4.5 miljoen nummers. MusicNet hoopt dat andere platenlabels ook overstag gaan in het aanbieden van drm-vrije muziek, zodat op termijn de gehele catalogus drm-vrij te downloaden zal zijn.

Digital Trends

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

dinsdag 16 januari

donderdag 30 november

Laatste reactie