abonneren

Meer dan 60% energiebedrijven negatief in Google

Wie googelt naar informatie over energiebedrijven heeft grote kans negatieve berichten tegen te komen. Bij het merendeel van deze bedrijven verschijnen namelijk klachten van consumenten wanneer in Google gezocht wordt op de merknaam. Dit blijkt uit onderzoek naar online bedrijfsreputaties door Tribal Internet Marketing.Van de 23 onderzochte bedrijven is De Nederlandse Energie Maatschappij er het slechtst aan toe. Bij dit bedrijf zijn maar liefst acht van de tien zoekresultaten op de eerste pagina negatief.
In de top 3 staan verder Energie Direct en Oxxio, met respectievelijk zeven en zes negatieve zoekresultaten wanneer wordt gezocht op de naam van deze bedrijven. Ook Natasja Froger, `het gezicht' van De Nederlandse Energie Maatschappij, is niet meer veilig. Zoeken op haar naam levert inmiddels minder florissante resultaten op in de zoekmachine.

Niet alleen energiebedrijven hebben last van negatieve zoekresultaten. Ook aanbieders van telefonie, internetproviders, leningverstrekkers, touroperators en andere bedrijven kampen met dit probleem.

Belangrijke oorzaak van deze trend is het groeiende aantal consumenten dat klachten achterlaat op forums en vergelijkingswebsites. Een deel van die klachten verschijnt vervolgens in Google en kan potentiële klanten afschrikken. Aangezien meer dan 95% van de internetgebruikers deze zoekmachine gebruikt bij het surfen op internet, is de impact van dergelijke zoekresultaten groot.

Inge Harts van Tribal Internet Marketing adviseert op basis van haar onderzoek het volgende: "Door als bedrijf snel te reageren op klachten op bijvoorbeeld het forum van Tros Radar, kunnen discussies tijdig worden gestopt. Op die manier is de kans klein dat de klacht hoog in Google terecht komt en wordt veel schade voorkomen."

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord