abonneren

Meer dan 6 miljoen breedbandaansluitingen in Nederland

De Nederlandse markt voor breedband is in het vierde kwartaal van 2009 met 1,3 procent gegroeid tot 6,06 miljoen aansluitingen, In het laatste kwartaal kwamen er netto iets meer dan 77.000 aansluitingen bij, tegenover ruim 32.000 in het derde kwartaal. Dit blijkt uit het kwartaalrapport van Telecompaper over de Nederlandse breedbandmarkt.
Het aantal DSL-aansluitingen daalde met 0,2 procent tot 3,535 miljoen. Kabel groeide met 2,8 procent tot 2,358 miljoen. Daarmee is kabel terug op het niveau van begin 2008, na een daling in 2008 en juist weer groei in 2009. Glasvezel heeft zijn marktaandeel uitgebreid tot 2,8 procent, wat neerkomt op een verdubbeling in 6 maanden tijd. In het vierde kwartaal liep het marktaandeel van DSL met bijna 1 procent terug tot 58,3 procent, terug naar het niveau van eind 2004.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord