abonneren

Meer dan 400.000 illegale iPhones in China

De gesprekken tussen Apple en Chinese telecomproviders zijn inmiddels van de baan vanwege onenigheid over de inkomsten, maar het Chinese volk lijkt er niet wakker van te liggen. De bevolking heeft de iPhone en masse via een omweg gekocht en gekraakt voor gebruik met Chinese providers.Steve Jobs verkondigde op Macworld 2008 vrolijk dat er maar liefst 4 miljoen iPhones verkocht zijn, maar het aantal iPhones dat ook daadwerkelijk gekoppeld word aan een AT&T-abonnement ligt schrikbarend laag. Dat feit is minder goed nieuws voor Apple.
Volgens China Mobile, de grootse provider in China, zijn er maar liefst 400.000 iPhones op hun netwerk geregistreerd. Dat is bijna de helft van het aantal gehackte iPhones dat wereldwijd circuleert (ongeveer één miljoen).

Volgens de baas van China Mobile is het een domme beslissing van Apple om de gesprekken af te breken. Een legale iPhone in China zou veel interessanter zijn dan de gehackte variant. Allereerst omdat er vrij weinig smartphones in China zijn, waardoor zakelijke gebruikers massaal voor dit apparaat zullen gaan, en daarnaast is de consumentenmarkt sterk gericht op multimedia, het terrein waar de iPhone ook hoge ogen gooit.

DailyTech

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: