abonneren

Meer dan 20 Miljoen Chinezen hebben een weblog

Vorig jaar groeide de Chinese online consumentenmarkt met maar liefst 47 procent in vergelijking met 2005. Chinese internetgebruikers gaven ook meer geld uit.
In 2005 besteedde de Chinese internetgebruiker per maand gemiddeld 150 yuen online, vorig jaar was dat gestegen naar 170 yuen (17 euro).

Aan het eind van vorig jaar had China 132 miljoen internetgebruikers, een stijging van 19 procent vergeleken met 2005. Het aantal Chinese bloggers behaalde vorig jaar een eindstand van 20,8 milljoen en meer dan drie miljoen daarvan plaatst met regelmatig een bericht op zijn of haar weblog.

Door het succes van het internet in het algemeen en weblogs in het bijzonder denkt de Chinese regering na over mogelijke nieuwe regels en richtlijnen. Zo wil de Chinese regering dat alle internetgebruikers zich eerst moeten registeren onder hun echte naam voordat ze een weblog mogen beginnen. Deze namen zouden volgens de regering veilig bewaard worden, tenzij een internetgebruiker een wet overtreedt. Het is niet bekend wanneer de Chinese regering een dergelijk maatregel gaat doorvoeren.

Bron: Physorg

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord