abonneren

''Meer dan 125 miljoen mensen gebruiken Firefox''

Mozilla heeft het aantal 'pings' naar zijn update-servers bestudeerd. Hieruit blijkt dat meer mensen Firefox gebruiken dan dat Mozilla dacht. Het is heel moeilijk om exact te achterhalen hoeveel mensen daadwerkelijk Firefox gebruiken. Hoe vaak een versie van de populaire browser is gedownload, is geen goede indicatie voor hoeveel mensen de browserdagelijks gebruiken om over het internet te surfen.

Volgens Mozilla's Chief Technology Officer John Lilly ‘pingden' geïnstalleerde versies van Firefox vorige week 48,8 miljoen keer de update-servers van Mozilla. Elk van deze ‘pings' is representatief voor een enkele dagelijkse gebruiker. Wanneer het aantal 'pings' met drie wordt vermenigvuldigd, krijg je volgens de CTO het totale aantal mensen dat de browser actief gebruikt.

"Om van het gemiddelde aantal dagelijkse gebruikers (ADU) op het wereldwijde aantal gebruikers te komen, in termen van unieke gebruikers per maand, vermenigvuldigen we de ADU met drie. Een aantal weken geleden hadden we dus met 42 ADU meer dan 126 miljoen unieke gebruikers wereldwijd," aldus Lilly.

Afgelopen juli verraste Mozilla's Beltzner de wereld nog met de mededeling dat meer dan een miljoen mensen Firefox maandelijks gebruiken. Beltzer gebruikte een gemiddelde aantal dagelijkse gebruikers dat rond de 33 miljoen lag.

Volgens Ken Kovash, analytics-baas bij Mozilla, installeert 57 procent van de mensen die Firefox downloaden ook daadwerkelijk de browser. Van hen gebruikt 49 procent de browser dagelijks. Op de site SpreadFirefox.com staat een counter die live bijhoudt hoe vaak Firefox is gedownload. Op dit moment staat de counter op de 448,7 miljoen downloads. Wanneer de formule van Kovash wordt gebruikt dan komt er ook een aantal van rond de 126 miljoen actieve gebruikers uit.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: