abonneren

Meer dan 12.000 verwijderverzoeken voor Google

Het formulier waarmee inhoud van Google kan worden verwijderd staat nog maar 3 dagen online, maar in deze periode heeft het bedrijf al meer dan 12.000 aanvragen ontvangen van Europese burgers om gegevens met persoonlijke informatie te laten verwijderen. Dat heeft de internetonderneming laten weten aan het financiƫle nieuwsagentschap Bloomberg.

Google zette het formulier - waar een verzoek van verwijdering van zoekresultaten mee ingediend kan worden – online, omdat een Spanjaard de zoekmachinegigant voor de rechter sleepte. Het Europees Hof van Justitie bepaalde in deze zaak dat Europese burgers Google ertoe kunnen verplichten om gevoelige persoonsgegevens uit de zoekresultaten te verwijderen, mits deze informatie ontoereikend, irrelevant of buitensporig is.

Weghalen

Kom je bij het googelen van je naam ook resultaten tegen waar je niet blij mee bent en voldoen deze aan een van de drie bovenstaande eisen? Dan kun je met behulp van dit formulier Google verzoeken ze weg te halen. Volgens de zoekmachinegigant wordt iedere aanvraag afzonderlijk behandeld en wordt daarbij steeds een afweging gemaakt tussen het recht op informatie en het recht op bescherming van persoonsgegevens.

Link

Let wel: ook al geeft Google gehoor aan je vraag, de informatie blijft wel gewoon op het internet staan. Alleen het linkje waarmee de zoekmachine naar de bron verwijst wordt weggehaald. 

Lees ook:

> Google biedt mogelijkheid tot verwijderen gegevens

Geschreven door: Marijn Baar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Verwijderen, Gegevens, Persoonsgegevens, formulier, verzoek

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord