abonneren

MeeGo gekozen voor gebruik in auto's

Terwijl Android hard op weg is om de favoriete Linux-variant voor smartphones en wellicht ook tablets te worden heeft MeeGo, het andere Linux-derivaat voor mobiele toepassingen, een andere alternatieve toepassing gevonden, namelijk auto's.De Linux Foundation, de organisatie die zich inzet voor de promotie van Linux, heeft aangekondigd dat de Genivi-alliantie MeeGo heeft gekozen als basis voor h
un volgende platform voor auto infotainment systemen. De Genivi-alliantie bestaat uit belangrijke autofabrikanten als BMW, GM, Peugeot, Citroen en Renault. Geen onbelangrijke spelers op de automarkt.

IVI (In Vehicle Infotainment) is een snel groeiende ontwikkeling van digitale toepassingen die door automobilisten gebruikt kunnen worden, inclusief navigatie, entertainment, locatie afhankelijke toepassingen een aangesloten apparaten op een (breedband) netwerk in de auto.

MeeGo is een open source platform dat door de Linux Foundation wordt gepromoot. Het bestaat uit een samenvoeging van de ontwikkelingen op het gebied van mobiel gebruikte Linux-toepassingen van Nokia en Intel. De keuze van de Genivi-alliantie voor MeeGo is een mooie opsteker voor de intitiatiefnemers van MeeGo.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie