MediaZoo start proef met online muziekdienst

Het Nederlandse bedrijf GravityZoo heeft plannen voor een muziekbibliotheek op internet, waar iedereen vanaf elke plek naar kan luisteren. Vrijdag ging de eerste proef met MediaZoo van start. De bedenkers van MediaZoo zien de dienst graag als een online variant van iTunes. De desktopapplicatie geeft overal toegang tot muziek: na het uploaden van hun muziek kunnen gebruikers overal ernaar luisteren. De benodigde software is op dit moment alleen beschikbaar voor Windows, maar zal binnenkort ook in versies voor Mac, Linux en mobiele telefoons verschijnen.
Gebruikers kunnen hun muziekcollectie met maximaal 5 vrienden delen. Daarmee onderscheidt MediaZoo zich van al langer bestaande, soortgelijke diensten zoals mp3tunes.com.

Het Nederlandse bedrijf, onder aanvoering van CEO Marc Vrijhof, is drie jaar bezig geweest met de ontwikkeling van het GravityZoo Cloud OS. MediaZoo is de eerste applicatie die gebruik maakt van dit online besturingssysteem. Dat dergelijke 'cloud'-diensten ook nadelen hebben, bleek dit weekend toen de opslagdienst S3 van Amazon voor langere tijd en voor de tweede keer dit jaar offline ging.

GravityZoo is van plan om meer applicaties online beschikbaar te maken. Concurrent Glide OS bied al langere tijd een onine besturingssysteem aan, waarin een tekstverwerker, spreadsheetprogramma, presentatiepakket maar ook muziekfuncties zijn geïntegreerd. De insteek van GravityZoo's Cloud OS lijkt echter anders.

MediaZoo is voorlopig gratis en biedt 1 gigabyte gratis opslagruimte. In de toekomst wil het bedrijf "een klein bedrag" vragen zodat de dienst toegankelijk blijft voor een groot publiek. Daarnaast wil GravityZoo de grootste bibliotheek van rechtenvrije muziek op internet worden. Gebruikers kunnen hun rechtenvrije muziek toevoegen aan 'The Zoo'. De verantwoordelijkheid of de muziek inderdaad vrij van rechten is, ligt echter bij de gebruiker zelf.

Via: Emerce 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: