abonneren

Media- en IT-bedrijven samen tegen piraterij

Een aantal media- en IT-bedrijven heeft zich verenigd in een groep die het internet gaat promoten als een plek waar mensen muzieknummers, films en tv-programma's legaal kunnen aanschaffen zonder dat ze deze hoeven te stelen.De groep noemt zich Arts+Labs en het is de eerste keer dat technologiebedrijven en media-uitgeverijen in de strijd tegen piraterij met elkaar vechten in plaats van tegen elkaar. Al jaren slepen de beide partijen elkaar voor de rechter om te bepalen wat precies de rechten zijn van artiesten, distributeurs en internetgebruikers.

Per jaar loopt de wereldwijde muziekindustrie $12,5 miljard mis door piraterij. Van de 21 muzieknummers die gedownload worden, is er eentje legaal aangeschaft en 20 gestolen. De wereldwijde filmindustrie loopt per jaar ongeveer $2,3 miljard mis.

Het doel van Arts+Labs is om consumenten te laten zien dat ze muziek en films ook legaal kunnen aanschaffen. Tevens wil Arts+Labs ervoor zorgen dat mediabedrijven en internetproviders nieuwe producten en diensten ontwikkelen waardoor consumenten makkelijker online muzieknummers, films en tv-afleveringen kunnen kopen dan illegaal downloaden.

Bedrijven die meedoen met Arts+Labs zijn AT&T Inc, Viacom Inc, NBC Universal, General Electric Co, Cisco Systems Inc, Microsoft en de Songwriters Guild of America. De voorzitter van Arts+Labs is Mike McCurry. Hiervoor was hij de persvoorlichter van Bill Clinton. Een ander bestuurslid is Mark McKinnon, die de media-adviseur was van presidentskandidaat John McCain.


Website: www.artsandlabs.com/

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie