abonneren

Media-Bobo's gebruiken Facebook en BlackBerry

Facebook is goed om in contact te komen met vrienden in de top van het bedrijfsleven, MySpace om contact te houden met je puberende kinderen en een BlackBerry is een tijdrovende verslaving. Dit blijkt uit een onderzoek onder topmensen in de Amerikaanse media."Ik ben misschien de enige persoon op aarde die op MySpace zit onder zijn eigen naam en ook op Facebook," zegt Strauss Zelnick, de baas van Take-Two Interactive Software. De ontwikkelaar die onder andere achter de controversiële games Grand Theft Auto en Bully zit.

Volgens Peter Levinsohn, de baas van Fox Interactive Media, is Zelnick een ‘uber user'. Dit is een persoon die veel gebruikmaakt van zowel het sociale netwerk MySpace als van Facebook, maar wel voor verschillende doeleinden. Ook Levinsohn is lid van beide sociale netwerken.

Hoewel Zelnick lid is van beide netwerken, gaat zijn voorkeur uit naar Facebook door de vele handige applicaties die externe ontwikkelaars voor de dienst hebben gebouwd. Levinsohn zit liever op MySpace. Hij gebruikt MySpace voor amusement, terwijl Facebook beter is om zakelijke contacten mee te onderhouden.

Facebook en MySpace zijn populair onder media-Bobo's, maar lang niet zo populair als de BlackBerry-smartphone. Bijna alle topmensen in de Amerikaanse media hebben een BlackBerry en velen kunnen niet meer zonder het apparaatje.

MTV-baas Judy McGrath zegt gekscherend dat ze eraan heeft gedacht om in therapie te gaan toen ze op een ochtend wakker werd bovenop haar BlackBerry. Sommige media-topmensen hebben de smartphone de bijnaam ‘Crackberry' gegeven omdat het bijna net zo verslavend is als de gelijknamige drug.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: