Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Medewerkers iPhone-fabriek gaan in staking

Tweeduizend werknemers van de fabriek waar de iPhone in elkaar gesleuteld wordt, zijn afgelopen vrijdag in staking gegaan. Het gaat om één vijfde van het totaal aantal werknemers. Ze zijn ontevreden over niet uitbetaalde bonussen en blootstelling aan schadelijke stoffen.Volgens de werknemers wordt er gebruik gemaakt van N-hexaan om de lcd-panelen schoon te maken.
Deze gevaarlijke stof is in de meeste landen ter wereld verboden omdat het kan leiden tot verlamming of zelfs de dood. In 2009 is dit inderdaad bij enkele medewerkers van de fabriek voorgekomen.

De arbeiders zijn werkzaam voor Wintek, dat lcd-panelen maakt voor Apple, Nokia en Huawei. Wintek zelf beweert dat het helemaal geen N-hexaan gebruikt en dat de werknemers door andere oorzaken zijn overleden. Wel gaat Wintek akkoord met de uitbetaling van de beloofde bonussen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 30 november

donderdag 09 november

Laatste reactie