abonneren

Mede-uitvinder moderne pc verontschuldigt zich

Stan Mazor, één van de architecten van Intel's eerste cpu, de Intel 4004, heeft zich verontschuldigd voor zijn werk. Hij noemt computers 'veel te ingewikkeld om te gebruiken' en niet aansluiten bij wat er in de echte wereld gebeurt.Mazor zegt nu in te zien dat ze na de ontwikkeling van de hardware veel meer moeite hadden moeten steken in de ontwikkeling van goede software.
Hij claimt dat daar de grootste fouten zijn gemaakt. Hij noemt computersoftware onintuitief en hekelt de onbegrijpelijke terminologie. Na het succes van de Intel 4004 heeft Mazor nog gewerkt aan de 8008 en de 8080, voorlopers van de beroemde 8086.

The Inquirer

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord