abonneren

McCain slachtoffer van eigen DMCA-wetgeving

John McCain en Sarah Palin zijn boos op YouTube omdat het 'vitaal verkiezingsmateriaal' van de site heeft verwijderd. Het gaat vooral om clips van tv-zenders, die op verzoek van de rechthebbenden verwijderd zijn van de site. Wrang is dat McCain juist een groot voorstander van de DMCA is!Volgens McCain wordt zijn campagne gehinderd door verdwijnende clips en ander materiaal op YouTube. Het gaat dan vooral om clips waarin ongeveer 10 seconden aan materiaal van tv-zenders wordt gebruikt.
De algemene regel is dat het gebruik van minder dan 10 seconde aan materiaal oogluikend wordt toegestaan onder het citaatrecht. Maar een groot aantal clips van McCain bevat wel degelijk meer dan 10 seconden aan auteursrechtelijk materiaal, dus zijn de claims terecht. McCain is het hier echter niet mee eens en noemt de claims 'overdreven'.

Het amusante is dat vooral de republikeinse politici een groot voorstander zijn van de zogeheten 'DMCA takedown notices', waarin een site gehoor moet geven aan het verwijderen van materiaal. Nu dat ze zelf echter het slachtoffer van hun eigen regels dreigen te worden, schreeuwen ze moord en brand.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord