abonneren

McAfee wil schade door foute update vergoeden

Na het echec met een virus-update die een essentieel onderdeel van Windows platlegde heeft McAfee besloten om gedupeerde klanten financieel te compenseren.Op de Amerikaanse McAfee-site heeft het bedrijf een verklaring gezet waarin het volgende te lezen staat: "Wanneer u al kosten hebt gemaakt om uw p
c te repareren als gevolg van dit probleem, zijn wij bereid om redelijke kosten te vergoeden." Wat McAfee beschouwt als redelijk en hoe getroffen gebruikers een schadevergoeding kunnen aanvragen, wordt binnen nu en een paar dagen bekendgemaakt.

Na een update van het beveiligingsprogramma van McAfee vorige week, onvervonden gebruiker van Windows XP problemen. Op Windows XP met service pack 3 (SP3) werd het bestand svchost.exe aangewezen als malware en dus direct in quarantaine gezet. De betreffende computers kwamen vervolgens in een reboot-loop terecht. Bovendien verloren de computers hun netwerkverbinding. Hierdoor moesten de systeembeheerders met usb-sticks langskomen om de problemen op te lossen.

 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: