McAfee eBoek over veilig internetten voor kinderen

© CIDimport

McAfee eBoek over veilig internetten voor kinderen

Geplaatst: 6 november 2008 - 09:11

Aangepast: 17 november 2022 - 08:44

Redactie ID.nl

Vandaag publiceert McAfee haar eerste volledig Nederlandstalige eBoek.

Vandaag publiceert McAfee haar eerste volledig Nederlandstalige eBoek. Dit eBoek, een boek dat alleen in digitale vorm bestaat en via de website van Stichting De Kinderconsument kan worden gedownload, geeft handige tips aan ouders over hoe zij het beste met hun kinderen van verschillende leeftijden kunnen spreken over het voorkomen van gevaarlijke situaties op internet.

Kinderen komen op steeds jongere leeftijd met computers en internet in aanraking. Hierdoor lijkt het al snel alsof zij veel van internet af weten, misschien zelfs meer dan hun ouders. Kinderen zien echter vaak gevaren over het hoofd. Het eBoek biedt een tienstappenplan voor ouders van kinderen van alle leeftijden, waarmee zij hun kroost kunnen onderwijzen over veilig internetgebruik.

McAfee's Avert Labs analyseert dagelijks duizenden malware-varianten en gedragingen van cybercriminelen. Daardoor weet McAfee als geen ander welke hightech en minder moderne gevaren er voor kinderen op de loer liggen. "Deze waardevolle kennis willen we graag delen met ouders, zodat zij de juiste maatregelen kunnen treffen om het internet veiliger te maken voor hun kinderen," zegt Vincent Zeebregts, Marketing Manager Benelux bij McAfee.

Stichting De Kinderconsument is blij met het initiatief van McAfee. "Internet biedt heel veel kennis en vooral plezier voor kinderen, maar helaas zijn er ook risico's op het wereldwijde web. Kinderen kunnen door hun supersnelle surfgedrag gemakkelijk allerhande virussen en spyware op computers binnen halen. Zorgwekkender is de toename van actieve pedofielen en andere misdadigers die zich voordoen als leeftijdsgenoten en zo het vertrouwen proberen te winnen van argeloze kinderen met alle nare gevolgen van dien. Ieder initiatief om ouders en kinderen te helpen om dit soort wanpraktijken te stoppen juichen wij uiteraard toe," zegt Bamber Delver, algemeen directeur stichting De Kinderconsument.


Download

: eBook (PDF)

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten