abonneren

MB Meter

Het is nuttig om het dataverbruik van je smartphone in de gaten te houden nu veel providers het meerverbruik berekenen of de internetsnelheid fors terugbrengen zodra je de bundel hebt verbruikt. Er bestaan al verschillende apps om je verbruik te monitoren, maar KPN heeft er nu zelf ook één uitgebracht. Of eigenlijk vier, want de hier besproken MB Meter is behalve voor Android inmiddels ook voor iPhone beschikbaar, en daarnaast onder de naam Hi MBstatus (in een ander jasje) voor beide platforms uitgebracht.

De werking is eenvoudig. Bij de eerste start geef je de omvang van je bundel op, bijvoorbeeld 500 MB. De app houdt vervolgens het verbruik bij en geeft je een waarschuwing als je de bundellimiet bereikt. Je kunt ook meerdere waarschuwingen toevoegen, bijvoorbeeld als je op een dag al 25 MB per dag hebt verbruikt of als je op 80% van je bundel voor de huidige maand zit. Je kunt van de huidige maand het verbruik bekijken, en in de geschiedenis het historische verbruik per dag van de huidige maand en per maand (maar helaas niet per dag) van voorgaande maanden. De app is vooral gericht op gebruikers bij KPN en Hi. Het dataverbruik wordt namelijk per kalendermaand berekend, omdat de internetbundels van KPN ook per kalendermaand lopen. Die periode is niet instelbaar. In tegenstelling tot enkele concurrerende apps kun je ook niet zien wat de boosdoeners van het dataverkeer zijn, bijvoorbeeld YouTube of e-mail, maar de eenvoud van MB Meter is zeker ook een pluspunt.

iPhone, iPad, Android; Gratis

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Website, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord