abonneren

Maxime Verhagen: Netneutraliteit wettelijk vastleggen

Als het aan de Minister van Economische Zaken, Maxime Verhagen, ligt, krijgt Nederland een wettelijke garantie op netneutraliteit. Verhagen neemt een amendement van de oppositie bijna in zijn geheel over.

Minister Maxime Verhagen heeft tijdens een debat in de Tweede Kamer over de nieuwe Telecomwet aangegeven, dat hij een amendement - dat door D66, PvdA, GroenLinks en SP - werd ingediend, 'omarmt'.

Het amendement verbiedt providers om internetdiensten te blokkeren, te vertragen of te belemmeren. Ook het extra belasten van specifieke diensten zal niet toegestaan zijn. Na Chili is Nederland nu het tweede land ter wereld dat netneutraliteit wettelijk vastlegt.

Wel wil Verhagen een uitzondering aan het amendement toevoegen. Bepaalde internetproviders zullen diensten mogen blijven blokkeren als klanten daar bewust voor kiezen en als deze vanuit een bepaalde ideologie is ingegeven. Denk hierbij aan providers als Kliksafe, die een internetabonnement bieden dat standaard is voorzien van een filter voor porno en geweld.

Bron: Tweakers.net

Het amendement kun je hieronder lezen.

Amendement Over Netneutraliteit

Geschreven door: Gerard Sombroek op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie