abonneren

Matrox introduceert nieuwe grafische kaarten

Het is een tijd lang stil geweest rondom de grafische kaarten van Matrox, maar het bedrijf is achter de schermen wel degelijk bezig geweest met nieuwe hardware. De kaarten zijn overigens niet gericht op gamers, maar op de zakelijke markt.Nieuw in het assortiment van Matrox is de P690 Plus LP. De P690 Plusis een vernieuwde versie van de P650 maar dan gebakken op 90 nanometer en gekoppeld aan 256 MB ddr2-geheugen. Er is ook een 'normale' P690 met 128 mb aan ddr2-geheugen.

Matrox richt zijn grafische kaarten vooral op sectoren waar het gebruik van meerdere monitoren van levensbelang is. Daarnaast zijn de kaarten vreselijk energiezuinig: de P690 wordt passief gekoeld en gebruikt niet meer dan 12 watt. Ook biedt Matrox de kaart in meerdere formaten aan, voor alle mogelijke computerbehuizingen.

De P690 zal verkrijgbaar zijn voor pci-express*16, pci-express*1 en pci. De duurste uitvoering, de P690 Plus LP, gaat ongeveer $300 kosten en de goedkoopste P690 moet voor $199 over de toonbank gaan.

De P690 kan voorzien worden van een quad-monitor-kabel ($100). Deze kabel staat het toe om vier analoge monitoren op één kabel aan te sluiten. Wie twee P690-kaarten in zijn systeem inbouwt kan zo acht monitoren tegelijk aansturen.

The Inquirer

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: