abonneren

Massale Nederlandstalige spamgolf aan de gang

Kaspersky Lab doet een waarschuwing uitgaan omdat er momenteel een grote spamgolf over Nederland wordt uitgestort. Het gaat om twee verschillende e-mails die vandaag ongeveer gelijktijdig zijn verstuurd, en die allebei Nederlandstalig zijn.De eerste email gaat over een vrouw genaamd Polina die op zoek is naar een vaste vriend. De tweede email gaat over radioactieve besmetting in Amsterdam, die een paar weken geleden ook al de ronde deed. Beide e-mails bevatten een link naar een geocities.com pagina, waar aldus de emailplaatjes zouden staan.

Bij het bezoek van de pagina wordt de gebruiker gevraagd om een plug-in te installeren om de foto's te kunnen bekijken. Deze plug-in is echter malware. Het gaat om spyware die uit is op persoonsgegevens.

"Het gaat om (bijna) exact dezelfde spam-mails als die precies twee weken geleden werden verstuurd, maar er is nu sprake van een veel grootschaligere aanpak," aldus Roel Schouwenberg van Kaspersky Lab. "Deze hernieuwde aanval past in het patroon van de afgelopen twee weken, waarbij er uitzonderlijk veel kwaadaardige e-mails in het Nederlands werden verstuurd. Mensen zullen dus ook beter op moeten letten bij Nederlandstalige berichten."

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: