abonneren

Marktwaarde Apple nadert Microsoft

Het zijn goede tijden voor Apple. De aandelenkoers van de fabrikant blijft maar stijgen en stijgen, waardoor de marktwaarde van het bedrijf inmiddels tot een recordhoogte is gestegen. Apple nadert nu zelfs het machtige Microsoft.De marktwaarde van Microsoft is op dit moment $266 miljard dollar.
Het bedrijf staat daarmee op de tweede plek in de S&P 500 Index, achter oliefabrikant Exxon ($300 miljard). Maar Apple is de laatste jaren druk bezig met een inhaalslag. De marktwaarde is inmiddels vastgesteld op $242 miljard dollar en omdat de aandelenkoers nog steeds een stijgende lijn laat zien, zal Apple Microsoft binnenkort vermoedelijk zelfs voorbijstreven.

Interessant is dat Apple tien jaar geleden een marktwaarde had die een tiende van de marktwaarde van Microsoft was. De ommekeer kwam in 2004, dankzij de populariteit van de iPod (en later de iPhone).

BRIGHT

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord