abonneren

Marktaandeel Windows XP loopt langzaam terug

Volgens Net Analytics, een Amerikaans bedrijf dat ondermeer bijhoudt welke browsers en welke besturingssystemen er wereldwijd gebruikt worden, is het marktaandeel van Windows XP langzaam doch gestaag aan het dalen.Wie de maandcijfers van januari 2008 tot en met januari 2009 bekijkt, ziet dat het marktaandeel van 75,10% begin 2008 inmiddels gedaald is naar 63,76%. Opvolger Vista stijgt: van 11,97% begin 2008 naar 22,48% nu. Toch loopt het stijgen van Vista niet analoog aan het dalen van XP; het totale marktaandeel van Windows daalde in deze periode namelijk van 91,5% naar 88,26%.
Het is vooral Apple (van 7,57% in januari 2008 naar 9,93% in januari 2009) dat aan Windows knabbelt. Ook Linux en het iPhone-OS stijgen enkele tienden van procenten.

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord