abonneren

Marktaandeel OS X in één jaar met 32 procent gestegen

Apple's besturingssysteem wint langzamerhand steeds meer aan populariteit. In het afgelopen jaar is het marktaandeel van Mac OS X met maar liefst 32 procent gestegen. De absolute aantallen liggen overigens nog steeds laag in vergelijking met Windows.Eind juni mocht Apple zich verheugen op een marktaandeel van 7.94% van alle besturingssystemen, tegenover 6.03% een jaar eerder. Maar niet alleen Apple's Mac OS X laat vooruitgang zien, ook grote concurrent Vista zag een stijging van maar liefst 256% over het laatste jaar. Vista heeft nu een marktaandeel van 18% in handen.

De dalers zijn, zoals verwacht, Windows XP en in mindere mate Windows 2000. Het marktaandeel van Windows XP is gedaald tot 71.2%, waarbij opgemerkt moet worden dat de daling van XP en de stijging van Vista behoorlijk aan elkaar gerelateerd zijn.

Net Applications

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord