abonneren

Marktaandeel Internet Explorer onder de 50% - in 2011

Als het verlies dat Internet Explorer wereldwijd maandelijks lijdt qua marktaandeel zich zo voortzet, zakt de browser in mei 2011 door de 50%-grens. Nu nog surft ruim 66% van alle internetters met Microsofts browser.De voorspelling is gebaseerd op cijfers van Net Applications, dat het wereldwijde browsergebruik bijhoudt. IE verloor in april 0,7% marktaandeel en kwam uit op 66,1%.
Hoewel IE8 groeicijfers van 2,2% noteerde, waren die niet genoeg om het gezamenlijke verlies van IE7 (2%) en IE6 (0,8%) goed te maken.

De grote concurrenten van IE profiteren - zoals gebruikelijk - van het verlies van Microsoft. Firefox steeg met 0,4% naar 22,5%, terwijl Chrome een winst van 0,2% noteerde en uitkwam op 1,4%. Alleen Safari van Apple profiteerde niet; dat daalde 0,02% en sloot op 8,2%.

De afgelopen 12 maanden is het gebruik van Firefox maandelijks met gemiddeld 0,4% gestegen. Wanneer die trend zich doorzet, bereikt de browser al komende november de mijlpaal van 25% marktaandeel.

IE daarentegen noteerde het afgelopen jaar een maandelijkse daling van 0,7%. Zet dit zo door, dan zakt Microsofts browser in mei 2011 onder de 50%-grens.

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord