abonneren

Marktaandeel Internet Explorer 8.0 maakt sprong

Het aantal Nederlanders dat Internet Explorer 8.0 gebruikt, is de afgelopen 30 dagen flink gestegen. Volgens cijfers van StatCounter gebruikte de afgelopen 30 dagen 6,7% van de internetters de nieuwste versie van Microsofts browser.In de dertig dagen daarvoor lag het percentage op 2,96%; het aantal gebruikers is dus meer dan verdubbeld. Dat is vooral ten koste gegaan van gebruikers van IE 7.0 (nu 54,17%, daarvoor 57,51%), IE 6.0 (nu 11,03%, was 11,53%) en Firefox 3.0 (nu 20,19%, was 20,55%).

De stijging hangt ongetwijfeld samen met het feit dat Microsoft sinds een dikke maand IE 8.0 via Automatische Updates aanbiedt. Hoewel je als gebruiker nog wel expliciet moet aangeven dat je de update wilt installeren, zal het aantal mensen dat daarvoor - uit automatisme - kiest, ongetwijfeld hoog liggen.

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord