abonneren

Markt mobiele telefoons krimpt dit jaar in

De wereldwijde markt van mobiele telefoons zal dit jaar met negen procent inkrimpen. Dit is de eerste keer sinds 2001 dat de markt inkrimpt. Zeker de eerste helft van dit jaar zalnegatief uitpakken voor fabrikanten en verkopers van mobiele telefoons omdat consumenten door de financiële crisis de hand stevig op de knip houden.

Onderzoeksburea Strategy Analytics verwacht dat de eerste helft van dit jaar zeer negatief zal uitpakken voor de mobiele-telefonieindustrie. Fabrikanten en verkopers krijgen van twee kanten harde klappen. Zowel consumenten in de VS en Europa als consumenten in Azië hebben tijdens de afgelopen feestdagen weinig geld uitgegeven aan nieuwe mobiele telefoons.

Analisten verwachten dat er dit jaar 1,08 miljard mobiele telefoons zullen worden verkocht. Vorig jaar gingen er in totaal 1,18 miljard mobieltjes over de toonbank. Sinds de mobiele-telefonieindustrie in 1983 begon is er maar één keer een daling geweest. In 2001 nam de totale wereldwijde verkoop van mobiele telefoons af met zes procent.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: