abonneren

Manhunt 2 opnieuw verboden in Groot-Brittannië

Ondanks dat ontwikkelaar Take-Two heeft geprobeerd om het geweld in zijn videogame Manhunt 2 wat meer te beperken, vindt de BBFC (British Board of Film Classification) dat het nog steeds te geweldadig is om verkocht te worden aan Britse gamers.Volgens de BBFC zijn de aanpassingen niet genoeg om het verbod op de game in Groot-Brittannië terug te draaien. De Verenigde Staten hebben wel de gereviseerde versie goedgekeurd.

In de videogame Manhunt 2 kruipt de speler in de huid van een krankzinnige seriemoordenaar die is ontsnapt uit een sanatorium. De seriemoordenaar gaat op jacht naar zijn vijanden om te achterhalen wat er met zijn familie is gebeurd. Om zoveel mogelijk punten te scoren moet de speler de vijanden van de seriemoordenaar zo gruwelijk mogelijk afmaken.

Rockstar, de uitgever van Manhunt 2, vindt dat gamers moeten kunnen uitmaken wanneer een game te gewelddadig of te grof is en niet een raad van wijze ambtenaren. De BBFC heeft niet duidelijk gemaakt wat er nog meer aangepast zou moeten worden om de game wel goed te keuren.

Rockstar gaat opnieuw in hoger beroep tegen de uitspraak van de BBFC. Take-Three dus.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie