abonneren

Manager NDS geeft toe hacker in dienst te hebben

Een hooggeplaatst persoon bij NDS, een dochterbedrijf van News Corp, heeft voor de rechter bekend dat hij twee hackers jarenlang in dienst hield ondanks dat hij wist dat ze het beveiligings-systeem van het concurrerende satelliet-netwerkbedrijf DISH Network hadden geïnfiltreerd.Abraham Peled is lid van News Corps managementteam.
Hij besloot om Christopher Tamovsky aan te houden als personeelslid nadat hem door een andere hacker was verteld dat Tamovsky informatie op het internet had gezet waarmee andere hackers het netwerk van concurrent DISH konden kraken om gratis satelliettelevisie te ontvangen.

Peled was er van overtuigd dat Tamovsky zijn hackerdagen definitief achter zich had gelaten en juist vocht tegen internetpiraten. Peled gaf toe dat er altijd een risico is wanneer je (voormalige) hackers in dienst neemt.

NDS levert beveiligingstechnologie voor het satellietnetwerk van News Corp, het bedrijf dat in handen is van mediamagnaat Rupert Murdoch en onder andere eigenaar is van MySpace. NDS ontkent dat het hackers heeft gebruikt om te infiltreren in het netwerk van zijn concurrent.

Tamovsky kreeg van News Corp in 2000 een salaris van $128.000. Aan het einde van dat jaar kreeg hij een bonus van $5.000 omdat hij volgens Peled een "goede technologische bijdrage" had geleverd. De code om het DISH-netwerk te kraken verscheen op het internet in dezelfde maand dat Tamovsky zijn bonus ontving.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord