abonneren

Man verdient 125.000 dollar per maand, dankzij Apple

Eén van de populairste spelletjes in de App Store van Apple is zonder twijfel Trism. Wat begon als een hobby-projectje heeft er inmiddels voor gezorgd dat de maker ervan zijn gewone baan heeft opgezegd.Wat Steve Demeter is aan het binnenlopen, dat kunnen we wel stellen. In de eerste twee maanden dat hij Trism te koop aanbood in de App Store, heeft hij er inmiddels al 250.000 dollar aan verdiend. Let wel: het percentage dat Apple inhoudt (30%) en de ontwikkelkosten van 5000 dollar zijn al van de winst afgehaald, het gaat dus echt om een 'maandsalaris' van 125.000 dollar!

Demeter is niet van plan om Trism ook geschikt te maken voor andere platformen, zoals Google's Android. "Android gaat straks gebruikt worden op toestellen van allerlei verschillende fabrikanten. Stel je voor dat ik Trism dan voor elk model apart moet aanpassen. Daar begin ik niet aan."

Overigens is Trism niet het enige spel dat Demeter voor de iPhone maakt. Op dit moment is hij hard bezig om nog vijf spellen te ontwikkelen. Daarvoor heeft hij inmiddels wel wat extra mensen in dienst genomen.

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: