abonneren

Man reist 1600 kilometer vanwege phishing-mail

Een Indiase man heeft maar liefst 1600 kilometer afgelegd om een prijs uit een BBC-loterij te claimen. Wat de man niet wist, was dat het om een nepmailtje ging.

Ratan Kumar Malbisoi ontving in april 2012 een sms’je: hij had ongeveer 25 tot 35 duizend euro gewonnen in de nationale loterij van de BBC. Van phising had hij nog nooit gehoord, dus hij stuurde meteen zijn naam en adres. Een man die zogenaamd van de BBC was belde Malbisoi al snel enthousiast op. Hij wilde de Indier graag het geld opsturen. Er was wel een klein probleempje dat eerst opgelost diende te worden: hij had eerst wat geld van hem nodig. En dat had de werkeloze Malbisoi natuurlijk niet.

1600 kilometer verderop
Maandenlang onderhandelde Malbisoi, tot de ‘man van de BBC’ hem uiteindelijk vroeg of hij de cheque had en naar het BBC-kantoor in Delhi af te reizen, zo’n 1600 kilometer verderop. Daar kwam hij kort geleden aan, bijna twee jaar na het eerste sms’je, maar daar lag geen geld op hem te wachten. Er was namelijk geen loterij. Inmiddels is Malbisoi veilig thuisgekomen, meldt de BBC. Zonder geld. “Als ze me het geld niet willen geven, kan ik ze niet dwingen”, besloot Malbisoi. “Het is hun geld.”

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Spam, Phishing, Loterij

Laatste reactie