abonneren

Man klaagt Microsoft aan over gebruik patent

De Amerikaanse uitvinder James Taylor heeft het lef om geheel alleen Microsoft voor de rechter te slepen.
Volgens Taylor gebruikt Microsoft in zijn Windows-besturingssysteem, Office-applicaties en SQL-databasetechnologie zonder toestemming één van zijn patenten.

Taylors patent heeft de titel ‘Post compile optimizer for linkable object code'. Het patent is in 1995 door de U.S. Patent and Trademark Office aan Taylor toegekend. Het patent beschrijft een "systeem om een complete ‘object code'-dataset te verwerken, zodat het gelinkt kan worden in een ‘executable'-programma". De omschrijving is dusdanig vaag dat het kan slaan op elk besturingssysteem.

Taylor heeft Microsoft aangeklaagd zonder hulp van een advocaat. De uitvinder kon ook niet precies vertellen waar precies Microsoft in zijn software het patent gebruikt. Het is ook nog niet bekend hoeveel schadevergoeding Taylor eist van de softwaregigant. Microsoft heeft nog niet gereageerd op de aanklacht.

Microsoft is al een tijd bezig om ervoor te zorgen dat de aanvraagprocedure voor softwarepatenten wordt aangepast. Microsoft wil dat het moeilijker wordt voor particuliere uitvinders om patenten te krijgen op - volgens Microsoft - dubieuze of vaag omschreven innovaties.


Bron: InformationWeek

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie