abonneren

Man gelukkigste online, vrouw met gezin

Mannen zijn het gelukkigste wanneer ze over het internet surfen en vrouwen wanneer ze tijd besteden aan het gezin. Dit blijkt uit een Australisch onderzoek naar wat mensen gelukkig maakt.Het "Happinness Index"-onderzoek werd gehouden onder meer dan 8.500 Australiërs tussen de 18 en 64 jaar. Mensen vinden rust en ontspanning de prettigste activiteiten, terwijl sport en andere fysieke inspanningen mensen het minst gelukkig maken.

Volgens de onderzoekers worden mensen niet gelukkig van prestaties of bezittingen, maar van bijzondere ervaringen en betekenisvolle interactie met andere mensen. De uitslagen kunnen interessant zijn voor bedrijven om beter te communiceren met zowel klanten als werknemers.

De meerderheid - ongeveer 63 procent - van zowel mannen als vrouwen wordt het gelukkigste van ontspannende activiteiten. Maar daar houdt de overeenkomst tussen de geslachten op. Meer dan de helft van de mannelijke respondenten zegt dat ze het gelukkigste zijn wanneer ze over het internet surfen, een online game spelen of een sociale netwerkdienst als Facebook gebruiken. Maar 39 procent van de vrouwen wordt hier gelukkig van.

Van de vrouwen is 55 procent het gelukkigste wanneer ze tijd doorbrengen met het gezin. Van de mannen haalt 45 procent hun geluk uit hun gezin. Vrouwen worden ook sneller dan mannen gelukkig van hun huisdier.

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, worden vrouwen niet heel gelukkig van winkelen. Ongeveer 30 procent van de vrouw voelt een gelukzalig gevoel wanneer ze kleding kopen. Opmerkelijk is ook dat mannen en vrouwen met kinderen gelukkiger worden van seks en romantiek dan vrijgezellen.


Bron: Reuters

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord