abonneren

Man bedient complete huisinrichting vanaf smartwatch

De mogelijkheden van Android Wear zijn op dit moment nog beperkt, maar deze ontwikkelaar wil daar verandering in brengen. Hij maakte zowat zijn hele huis bestuurbaar met zijn smartwatch.

Armando Ferreira maakte een filmpje van zijn set-up, waarin hij laat zijn hoe hij een lamp en een popcorn-machine aan en uit kan zetten via spraakcommando's aan zijn LG G Watch (op dit moment de enige smartwatch met Android Wear).

Notificaties

Niet alleen kan Ferreira zijn apparatuur bedienen met zijn smartwatch, hij krijgt ook notificaties binnen wanneer de deuren en ramen in zijn huis opengaan. Ook kan hij vanaf een afstand zijn thermostaat aan- en uitzetten, een feature waarmee Google zijn verbonden thuisnetwerk mee adverteert.

Traag

Het enige probleemn van de verbinding is nu nog de aanzienlijke lag die zich voordoet in het besturen van het huis. Het duurt voor veel commando's een behoorlijke tijd voor ze worden doorgevoerd, in sommige gevallen tot wel 10 seconden.

Hoop

Omdat Android Wear nog redelijk nieuw is, geven we Google even het voordeel van de twijfel en gaan we er even vanuit dat de reactietijd over een tijdje aanzienlijk wordt verlaagd. Bovendien zullen dit soort toepassingen in de toekomst alleen maar groeien. Daardoor blijven we veel hoop houden voor Android Wear.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: lg g watch

Nieuws headlines

Laatste reactie