Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Malware verstopt zich in muziekbestanden

Symantec meldt een piek in het aantal audio-bestanden dat besmet is met Trojan.Brisv.A. De malware verstopt zich in wat eruit ziet als een onschuldig Windows Media Audio (wma)-bestand. Vooral gebruikers van P2P-sites moeten oppassen, aldus de beveiliger. Inmiddels zouden al ruim anderhalf miljoen mensen op deze manier besmet zijn geraakt.Wanneer een besmet bestand geopend wordt, verandert het alle mp3's op de computer naar het wma-formaat.
De door de trojan veranderde bestanden houden gewoon hun oorspronkelijke extensie, maar krijgen een extra stukje code mee waardoor ze geopend worden via de Windows Media Player. Op dat moment verschijnt er ook een melding in beeld met de vraag of men een audio-codec wil downloaden om verder te kunnen luisteren. Wie op 'ja' klikt, is de sigaar: er wordt dan een programma geïnstalleerd dat de malware-schrijvers controle over de pc verschaft.

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 09 november

Laatste reactie