abonneren

Malware-schrijvers liften mee met deeltjesversneller

Gisteren is in Zwitserland de Large Hadron Collider opgestart. Deze gigantische deeltjesversneller is niet onomstreden - zo zijn er veel mensen bang dat er miniatuur-zwarte gaten gaan ontstaan die het einde van de wereld betekenen. En daar spelen malware-schrijvers weer mooi op in.Op Digg had iemand gisteren een bericht gepost met de titel Has the Large Hadron Collider killed us all yet? Find out! Hoewel er met het bericht zelf niets mis was, bleek dat wel het geval te zijn met een van de reacties die eronder waren geplaatst.
In een post van een gebruiker die zich Edwawils1976 noemt werd verwezen naar een videoverslag van de opstart van de LHC.

Wie dat verslag wilde zien, kreeg een melding dat er eerst een speciale video-codec geïnstalleerd moest worden. Dat is, uiteraard, malware: tot zover nu bekend gaat het in ieder geval om Trojan-Downloader.Win32.FraudLoad.vbzg en Trojan.Win32.FraudPack.fd.

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord