abonneren

Malware op Facebook steeds groter probleem

Wie een applicatie ontwikkelt voor Facebook, kan deze zonder goedkeuring van de site zelf aanbieden. Dit leidt tot flinke problemen, aldus security-expert Ferguson: er duiken volgens hem steeds meer kwaadwillende applicaties op.Volgens Ferguson moet Facebook een voorbeeld nemen aan de App Store van Apple, waar applicaties alleen aangeboden worden na een screeningproces.In de afgelopen week zijn er vier malware-applicaties ontdekt op Facebook. De bekendste is de Koobface-worm, die mensen in de vriendenlijst naar een pagina met een videobestand lokt.
De video kan niet afspelen zonder een nieuwe versie van Flash, maar wie op 'update' klikt haalt ongezien zelf de worm binnen.

De kans lijkt groot dat de meeste malware-schrijvers van plan zijn persoonsgegevens te ontfutselen. Op Facebook zijn inmiddels 175 miljoen gebruikers actief, wat het uiterst lucratief maakt om hier malware voor te schrijven. Ferguson raadt gebruikers aan hun profiel op 'privé' te zetten, zodat ze in ieder geval niet door zoekmachines geïndexeerd kunnen worden. Ook raadt hij af privé-informatie als contactgegevens te plaatsen.

Facebook-oprichter Zuckerberg heeft al te kennen gegeven vooraf geen applicaties te gaan screenen. Hij wil Facebook een open systeem laten, waarin iedereen snel en efficiënt applicaties kan bouwen en aanbieden.

WebWereld

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord