abonneren

Malware mikt op BitTorrent-gebruikers

Een nieuwe golf spam probeert mensen die weleens van BitTorrent gebruikmaken schrik aan te jagen - en uiteraard ook meteen te besmetten met malware.In de mails, die verstuurd lijken te zijn door het anti-piraterij-bedrijf Media Defender, staat dat uit logfiles blijkt dat de ontvanger van de mail illegaal down- en/of uploadt. De ontvanger wordt gesommeerd onmiddellijk met zijn BitTorrent-activiteiten te stoppen omdat anders een aanklacht zal worden ingediend.

Ook zit er een bijlage bij waarin zogenaamd de BitTorrent-logs in kwestie zitten. Uiteraard zit er iets anders in: de Mytob-worm.

Het risico dat mensen denken dat de mail echt is, is niet ondenkbaar. Bij BitTorrent is het in theorie mogelijk om de ip-adressen van andere peers te achterhalen.

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord