abonneren

Malware infecties pieken tot zes miljoen pagina's

Geschat wordt dat zo'n 5,8 miljoen webpagina's op 640.000 websites geïnfecteerd zijn met code die bedoeld is voor malverserende aanvallen op de bezoekers. Deze getallen worden gerapporteerd in een rapport van de firma Dasient een producent van anti-malware software.Geschat wordt dat zo'n 5,8 miljoen webpagina's, op 640.000 websites, geïnfecteerd zijn met code, die bedoeld is voor malverserende aanvallen op de bezoekers. Deze getallen worden gerapporteerd in een rapport van de firma Dasient een producent van anti-malware software.

Deze getallen zijn een flinke toename in vergelijking tot eerdere getallen. Microsoft schatte in april in dat er drie miljoen webpagina's besmet zijn en Google verdubbelde het aantal geblokkeerde sites tussen december en augustus tot ca. 350.000.

Volgens het bedrijf zijn de cybercriminelen druk doende hun malware breed te verspreiden. Deze infecties zijn vaak heel complex en zelfs voor ervaren webmasters moeilijk te achterhalen en te bestrijden. Hoe moeilijk het is illustreert Dasient met het feit dat ruim 39 procent van de sites die men probeerde schoon te maken weer opnieuw geïnfecteerd zijn.

In 58 % van de gevallen gaat het om javascripts die de sites infecteren. Ook andere malware bestrijders komen met vergelijkbare berichten over de sterke toename van deze malverserende activiteiten. Hoe meer succes de websitekrakers hebben, hoe meer zij investeren in verdere activiteiten.

The Register

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie